Ulvangfondet - Idrettstipend

Postet av Karasjok Svømmeklubb den 5. Des 2017

Styret i Finnmark idrettskrets har vedtatt at Ulvangfondet avvikles etter stipendutdelingen i 2019. For 2018 og 2019 vil det deles ut to stipender hvert år på 50 000 kroner. Ulvangstipendet skal medvirke til at toppidrettsutøvere fra Finnmark kan oppnå best mulig resultater. Søknadsfrist er 1. februar.

Fondet ble opprettet som et samarbeid mellom Finnmark idrettskrets, Finnmark Fylkeskommune og Altaposten med formål å støttet fremtidens toppidrettsutøvere i Finnmark. Stipendet har blitt delt ut siden 1994. For noen år siden vedtok Finnmark idrettskrets å avvikle stipendet da renteavkastningen alene fra fondsmidlene ble for liten til å dele ut stipend. Man ble enige om å utdele stipend fra fondet til det var tømt for midler. Som et resultat av lav renteavkastning og sammenslåing av Finnmark idrettskrets og Troms idrettskrets fra 1. januar 2020, har styret i Finnmark idrettskrets vedtatt at fondet avvikles etter utdelingen i 2019. Midlene i fondet gjør det mulig å dele ut to stipender på 50 000 kroner i 2018 og to i 2019. 

Midler fra Ulvangfondet kan bare tildeles utøvere som er tilsluttet idrettslag i Finnmark. Utøverne må gjennom resultater ha dokumentert talent, og forsikre at de satser maksimalt på å nå et topp nasjonalt/internasjonalt nivå innen sin idrett. I fjor ble stipendet for første gang delt mellom to utøvere. BUL-duoen Eline Hegg og Runa Lillegård mottok 25. 000 kroner hver. Ved neste utdeling deles det ut 100 000 kroner fordelt på to stipender på 50 000 kroner. Vet du om noen aktuelle kandidater, er det lurt å tipse dem om å søke.   

Disse er tidligere tildelt Ulvangstipendet.

Alt om Ulvangfondet og søknadsskjema.

 Søknadsfrist er 1. februar.  
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline